Licens för VÄRMEDÖD

  

 

VÄRMEDÖD är släppt via en licens som heter Creative Commons Erkännande 3.0, eller helt enkelt CC-BY.

Det betyder att du får använda både texter, bilder och layoutelement som logotyper och annat till dina egna projekt. Följande begränsningar gäller dock:

  • Du måste ange upphovsman. Det betyder att om du använder en av mina bilder till ditt datorspel eller till din hemsida så måste du ange att bilden är skapad av mig.
  • Du får inte påstå att vi ställer oss bakom ditt projekt eller hur du använder materialet. Du får alltså inte använda en av mina bilder och sedan påstå att jag är med i ditt projekt eller att jag rekommenderar det.
  • Om du gör förändringar måste du ange det. Du behöver dock inte ange vilka förändringar det gäller.

Du får däremot dela med dig av materialet till andra. Du får också göra om det genom att t.ex. skapa kollage eller förändra färgbalansen. Du får till och med använda materialet kommersiellt, dvs i produkter du själv säljer till andra.

Varför CC-BY

Jag tror att kultur mår bra av att delas. Jag är väldigt nöjd med spelet jag skapat, men jag tänker inte säga att det är perfekt. Om någon då vill ta mitt material och bygga något nytt vill inte jag stå ivägen. Kultur är kollaborativt, skapande är något vi gör gemensamt. Jag tycker om att kunna tänka mig att jag är en del av det.