Jag är den som en gång i tiden startade Urverk speldesign. Jag är för lat och dålig för att ta hand om det, dock, så nu finns det bättre lämpade som leder skeppet. Men jag finns kvar – jag är längst fram i fören, med vinden i håret och ansiktet grönt av sjösjuka.

Äh, vi avslutar den metaforen där, tycker jag. Vem är jag? Jag går under namnet Genesis på allas vårt favoritforum rollspel.nu. Jag har skrivit rollspelen Oskrivna blad (numera indraget) och Det sjätte inseglet (det senare tillsammans med Kim Nolemo och Leo Berge) och jobbar för tillfället med Utpost. Jag har även skrivit ett femtiotal andra rollspel, som aldrig blivit publicerade och i många fall aldrig ens spelade. Jag är en passionerad rollspelsmakare och teoretiker och älskar att knåpa ihop system som skall styra spelupplevelsen mot Balltofta. Och jag är övertygad om att det är något en riktigt bra rollspelskonstruktör måste vara, i alla fall när det gäller den typen av rollspel jag gillar att spela.

Vid spelbordet är jag engagerad och oberäknelig. Jag avskyr förberedelser. Jag vill spela i nuet, skapa berättelsen medan spelet pågår. Jag vill känna den där pirrande känslan i magen som infinner sig när man vet att man flyger utan skyddsnät. Jag vill fånga upp ståryn och bygga vidare på den och sedan skicka den vidare till någon annan. Där finns kärnan i min attityd till rollspel. Kärleken till det kollaborativa stårybygget. Jag vill också gärna uppleva drama, gärna häftiga känslomässiga upplevelser. När någon rollperson vid bordet (min egen eller någon annans) genomlever stakra känslor, då är jag i sjunde himlen.

Förutom detta erkänner jag villigt att jag är svag för ninjor, zeppelinare och Zorro. Jag är ingen fantasyfantast, eftersom jag föråt mig på det när jag var liten. Och det är allt jag har att säga för tillfället.