Från början var spelet tänkt att vara mer av en koppling mellan anime och X-men och inslag av Space Merchants; man skulle spela muterade revolutionärer ur den nya arbetarklassen. Jag hade ungefär samma estetik i tankarna, men just då kändes det mer som ett traditionellt rollspel än det distinkt indiesmakande spel det i slutänden blev. "Children of the Evolution" var arbetsnamnet som låg oanvänt i flera år. Första skisserna till spelet hittade jag i ett anteckningsblock som måste komma från nångång 2001-2003 eller så. Jag tror att jag hade tänkt koppla "evolution" till "revolution" på nåt sätt också.

När jag så tog upp spelet igen, i samband med tråden om halvglömda settingidéer på rollspel.nu, så fick jag plötsligt för mig att göra det till ett fokuserat, actionfyllt samberättarsystem och redan i den första tråden i saken har namnet försvenskats. Spelet som sådant, liksom regler och sånt, har genomgått en del rätt stora förändringar, men namnet har bitit sig kvar.

Jag funderade ett tag på att byta det, men kom igen - kolla på animeförlagorna. Bubblegum Crisis? Neon Genesis Evangelion? Det känns som att animeserier och manga inte riktigt är området där namnet egentligen behöver vara ens det minsta relevant till innehållet...

And now you know.